През месец октомври 2018год.


През месец октомври 2018год. „Хлебопроизводство и сладкарство“ ЕООД – гр.Троян пусна на пазара нови производи:

1. Старовремски хляб с лимец и закваска – 500 гр.

Съставки: пшенично брашно тип 500, вода, микс с пшенични трици, брашно от лимец и пълнозърнесто пшенично брашно, мая, закваска от лимец, сол

В състава на хляб „Старовремски с лимец и закваска“ има традиционните за нашите земи суровини и зърнени култури, които са присъствали в живота и битието на нашите деди още от древни времена. Лимецът, познат още от древността, в комбинация с пшенично-ръжена закваска предават неповторим вкус и аромат на хляба, нов облик и иноваторски дух в хлебопроизводството, вдъхновен от традициите и старите рецепти на нашите предци.

Лимецът има високо съдържание на въглехидрати, но и много високи нива на протеин (21% от дневния препоръчителен прием) и диетични фибри (30% в единична порция!) Тези данни са много впечатляващи. На върха на тези важни съединения, също намира място и наличието на значителни нива на желязо, мед, манган, магнезий, фосфор, калий, цинк, селен, ниацин, тиамин, витамин В6 и фолиева киселина.

В хлябът се съдържа пълнозърнесто брашно и брашно от лимец което го прави източник на минерали и богат на хранителни влакнини (мин. 6%)Диетичните фибри имат важна роля за тялото, както за спомагане на храносмилателния тракт, така и за намаляване нивата на лошия холестерол, който е много опасен за здравето. Диетичните фибри могат да взаимодействат с процесите за поемане на холестерола и инхибират абсорбцията на холестерол от храната. В действителност това може да взаимодейства на лошия холестерол и да го отстрани от тялото, като по този начин да регулира здравословния баланс на мастните киселини в организма.

Присъствието на хляб „Старовремски с лимец и закваска в ежедневното хранително меню е предпоставка за здраво тяло изпълнено с енергия и добро настроение.

Насладете се!

2. Хляб Виа Траяна със закваска и древни зърна – 500 гр.

Съставки: Пшенично брашно тип 500, вода, микс с древни зърна – лимец, просо, чия, овесени ядки, слънчогледови семки; пшенична и ръжена закваска, пшенични трици, брашно от лимец и пълнозърнесто пшенично брашно, мая, сол

При производството на това хлебно творение се влагат голямо разнообразие от зърна и семена, включително и част от т.нар „древни зърна“ – лимец, просо, чиа, овес и ленено семе.

Богати на протеини, някои витамини, минерали и фибри, незасегнати от модерната генетична наука, част от тях безглутенови: така накратко можем да обобщим преимуществата на древните зърна. Те превръщат хляб „Виа Траяна със заквасна и древни зърна“ в изключително полезен продукт, съдържащ всички хранителни вещества, необходими за нормалното протичане на жизнените функции на организма.

Богат на фибри и с ниско съдържание на въглехидрати, този хляб е изключително подходящ за включване в менюто, както на активно спортуващи хора, така и на всички, които се стремят да се хранят здравословно и да поддържат добър тонус.

С този изключителен хляб „Хлебопроизводство и сладкарство“ ЕООД

за пореден път доказва своята висока компетентност, познаването на последните проучвания и тенденции в областта на хлебните изделия и перфектното познаване на нуждите на консуматорите.

Насладете се!

3. Хляб Троя с жива закваска – 500 гр.

Съставки: пшенично брашно тип 500, вода, течна ръжена закваска, мая, сол, рафинирано слънчогледово масло

 

 

 

 

 

4. Троянска баница – 200 гр.

 Съставки: брашно тип 500, вода, краве сирене, рафинирано слънчогледово масло, сол

 

 

Categories: Новини

Comments are closed.